Uutiset

TyöpaikkaTyöhyvinvointiin panostaminen lisää positiivisuutta

19.11.2021Outi Hautamäki
harri_havukainen_web
(Kuva: Katri Keränen)

Harri Havukainen aloitti vuoden 2018 lopussa työskentelyn yksityishammaslääkärinä Ylöjärvellä Kulmahampaassa. Viime helmikuusta lähtien vastaanotto on ollut osa Hammas Hohdetta. Takana on 10 vuotta terveyskeskustyötä viransijaisena ja Attendon kautta sekä 4 vuotta PlusTerveydessä. Keikkatyöt julkisella jatkuvat edelleen.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Vastaanottoa on uudistettu ja remontoitu sekä potilaiden että henkilökunnan viihtyvyyden lisäämiseksi, ja huomasin odottavani pääsyä noihin kodinomaisiin tiloihin, työtoverien tapaamista ja vastaanottomme hyviä potilaiden konsultaatio- ja hoitomahdollisuuksia.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Kipuherkän pelkopotilaan käynti liittyen hoitojaksoon, jonka aikana restauroitiin ja juurihoidettiin alaposkihammas. Ensimmäisen akuuttikäynnin lopuksi potilas sai tuotua julki kovan hammashoitopelkonsa sekä aiemmat kivuliaat kokemuksensa. On hienoa nähdä, miten käynti käynniltä potilas oppii luottamaan paremmin sekä hoitaviin henkilöihin että itseensä. Samalla on hyvä puntaroida omia tuntemuksia ja työtapoja sekä sitä, miten ja millä tavoin pystyy olemaan hyvä hammaslääkäri mutta myös ihminen ihmiselle. Rentoutetaan tunnelmaa, haetaan yhdessä sopiva radioasema, laitetaan reilusti ääntä… Tässä myös taitavalla työparilla on suuri merkitys. Toisaalta me kaikki tiedämme, että juurihoidoissa voi tulla huolellisuudesta ja varovaisuudesta huolimatta akuutteja kipupiikkejä, jotka tässä tapauksessa olisivat olleet hoitosuhteen kannalta haitallisia. Niinpä tämän potilaan juurihoito oli myös päivän kiperin paikka.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Hiljattain hankittu kahviautomaatti, jonka kaikkien tuotosten maistaminen ja arviointi on vasta alussa.

Mitä oivalsit?
Työhyvinvointiin panostaminen todellakin lisää positiivisuutta, joka tarttuu.

Harri Havukainen

  • yksityishammaslääkäri + keikkatöitä julkisella
  • valmistunut: 2004

Työpaikka

  • Hammas Hohde, Ylöjärvi
  • työntekijöitä 13, joista hammaslääkäreitä 6
Lue myös
Etsitkö näitä?