Post

TyöpaikkaTakaisin lapsuusmaisemiin

6.4.2021Outi Hautamäki
henna_rajakorpi
(Kuva: Noora Hölsö)

Kymmenen Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen Henna Rajakorpi muutti viime vuoden alussa perheensä kanssa Seinäjoelle takaisin lapsuudenmaisemiinsa. Seinäjoella palkattiin hiljattain kaksi uutta hammaslääkäri-hammashoitajatyöparia, ja Rajakorpi aloitti osa-aikaisena virassa maaliskuussa. Lisäksi hän tekee jonkin verran privaattia Terveystalossa.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Keväinen aurinko, hyväntuuliset työkaverit ja työpaikalla viljelemämme huumori.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi?
Potilaan käsin piirtämä kuva omasta purennastaan. Tämän avulla hän koetti havainnollistaa, mikä hänen mielestään purennassa on pielessä. Potilas kävi vastaanotollani ensimmäistä kertaa, mutta oli hyvin valmistautunut selvittämään häntä vaivaavan purentaongelman.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Potilaan kysymys käyttämästäni diagnoosikoodista bruksaamisen hoidon yhteydessä. Hän oli Kanta-tiedoistaan lukenut hammashoitoaan koskevan hoitokertomuksensa ja selvittänyt netistä, mitä kaikkea kyseisen koodin alle katsotaan kuuluvaksi. Asiaa selviteltyäni päädyin lopulta vaihtamaan ICD-koodin toiseen, bruksaamista paremmin kuvaavaan koodiin.

Mitä oivalsit?
Potilaat ovat nykyään kovin valveutuneita oman hoitonsa suhteen ja selvittävät herkästi itse asioita netistä. Paras tapa vastata tähän on se, että omat ammatilliset tiedot ovat ajan tasalla. Hammaslääketieteen kehityksessä mukana pysyminen koulutusten ja kirjallisuuden avulla on tärkeää pääomaa päivittäiseen potilastyöhön.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Saada siihen tunnin lisää! Tänään oli jostain syystä paljon ylimääräisiä selvitettäviä asioita, ja työpäivä venyi.

Henna Rajakorpi

  • terveyskeskus­hammaslääkäri
  • valmistunut 2015

Työpaikka

  • Seinäjoen terveyskeskus
  • suun terveydenhuollossa kaikkiaan yli 80 työntekijää, joista hammaslääkäreitä 30 (joista EHL 3)
Lue myös
Etsitkö näitä?