Post

TyöpaikkaRadiologi ratkoo diagnostisia ja tietoteknisiä haasteita

17.2.2021Outi Hautamäki
ville_rita_web
(Kuva: Outi Juslin)

Radiologiaan erikoistuva hammaslääkäri Ville Rita on päättämässä harjoittelua PKS-SEHYKissä (Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen suun erikoishoidon yksikkö). Suunnitelmien mukaan hän valmistuu keväällä 2022.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Erikoistumiseen liittyvä terveyskeskuspalvelu PKS-SEHYKissä on loppusuoralla. PKS-SEHYKin kokeneiden erikoishammaslääkärien kanssa on opettavaista työskennellä, ja olen viihtynyt hyvin. Olo on haikeakin, koska pian purettavaan rakennukseen liittyy paljon muistoja opiskeluajoista alkaen. PKS-SEHYK ja hammaslääketieteen perusopetus muuttavat Ruskeasuolta Meilahteen kesällä 2021. Mihin jo historiallinen valotaulu joutuu? Entä vanhat potilastuolit?

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi?
Lapseni antavat usein tehtäviä minulle työpäiväksi. Tänään oli Hylje-pehmolelu laitettu isin työkassiin, ja siitä piti ottaa kuva työpaikalla.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Radiologille kiperän tilanteen aiheuttaa usein tietotekninen haaste. Eri organisaatioiden ja yritysten helpdeskit ja
sovellusasiantuntijat tulevat tutuiksi.

Mitä oivalsit?
Muutos on jatkuvaa. Aina kun on tottunut uusiin menettelytapoihin ja ohjelmistoihin, niin on jo aika miettiä päivitystä.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Kasvotusten konsultointia ja potilas­tapauksista keskustelua alkaa olla jo ikävä. Vaikka täytyy myöntää, että on yksin työskentelyssäkin puolensa.

Ville Rita

  • Erikoistuva hammaslääkäri
  • Valmistunut 2008

Työpaikka

  • Helsingin kaupunki, PKS-SEHYK
  • Työntekijöitä 79, joista hammaslääkäreitä 35
Lue myös
Etsitkö näitä?