Ihmiset

TyöpaikkaPotilasta on tärkeä kuunnella

27.5.2022Outi Hautamäki
tyopaikka_mustonen_web
(Kuva: Antti Ranki)

Turkulainen yrittäjä, yksityishammaslääkäri Anton Mustonen hankki Hammasasema Aldenten eläköityneeltä kollegalta vuonna 2021. Laitteistoa on päivitetty, ja tilojen remontti on suunnitteilla. Aiemminkin hän on työskennellyt yksityisvastaanotoilla Turussa ja Kuopiossa.

Mustonen nauttii purennan kuntoutuksesta ja esteettisestä hammashoidosta. Hän myös kouluttaa kollegoita, aiheina mm. vuorovaikutus, protetiikka, purenta ja estetiikka. Mustonen vastasi palstan kysymyksiin 5.5.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Aamulla on aina kiva tulla töihin. Olemme yhdessä onnistuneet rakentamaan työympäristön, jossa kaikki viihtyvät ja työkaverit tulevat hyvin juttuun keskenään.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Puolen tunnin keskustelu illan viimeisen potilaan kanssa maailman menosta. Potilaista alkaa tulla läheisempiä, kun hoitosuhde ja ilmapiiri ovat hyvät.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Elämässä tapahtuu paljon, ja välillä se stressaa. Sitten, kun asioita miettii tarkemmin, ne ovatkin kaikki mukavia asioita. Ehkä se tuntematon vain jännittää. Olen oppinut nauttimaan epämukavuusalueella olemisesta ja sitä kautta pääsen elämässä eteenpäin.

Mitä oivalsit?
Minun täytyy olla enemmän hiljaa ja kuunnella potilasta. Ja työkavereita. Kysyä, kuinka heillä menee.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Harva kuolinvuoteellaan miettii, että olisinpa tehnyt enemmän töitä. Moni pohtii, että olisinpa tehnyt asioita, joista nautin. Siksi lähden nyt Åreen viikoksi laskettelemaan.

Anton Mustonen

  • Yksityishammaslääkäri
  • Valmistunut: 2018


Työpaikka

  • Hammasasema Aldente, Turku
  • Työntekijöitä 10, joista hammaslääkäreitä 3
Lue myös
Etsitkö näitä?