Uutiset

TyöpaikkaPotilaiden rohkaiseminen palkitsee

8.10.2021Julia Rousu
tyopaikka_minna_tapio

Minna Tapio on ollut vajaan vuoden hammaslääkärinä Simon hammashoitolassa. Pienessä hammashoitolassa työskentely pian valmistumisen jälkeen on ollut itsenäistä, kehittävää ja mielenkiintoista. Lisäksi tiiviissä työyhteisössä työkaverit tuntee hyvin lastenlasten kuulumisia myöten. Tapio vastasi kysymyksiin maanantaina 13.9.2021.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Tunnin ajomatkan pyrin pitämään omana aikana ja palautumisena. Tänään kuitenkin mietitytti tuleva päivystyspäivä, koska töitä pääsi kasaantumaan loppuviikon poissaolon vuoksi. Muutoin työmatka meni äänikirjan parissa 1700-luvun Skotlannissa.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Flunssakierteen jälkeen 9 tunnin yöunet antoivat energiaa. Lisäksi aamun aikana palkitsi nähdä, kuinka hammashoitopelkoinen potilas on rohkaistunut hoitosuhteemme aikana. Hän saapui ja lähti hyvillä mielin jäännösjuurten poistosta. Tällaiset hetket tuovat virtaa työn tekemiseen tunteella ja omalla itsellään. On palkitsevaa saada panostus potilaiden kanssa takaisin onnistumisina.

Mitä oivalsit?
Oikomispoistossa olleen lapsipotilaan aikana arvostin sitä, kuinka mielettömän taitava työparini on lasten kanssa. Hän sai jännitystä mahtavasti hälvennettyä silittämällä poskea, tsemppaamalla ja kertomalla koirista. Olemme hyvä tiimi lapsi- ja hammashoitopelkoisten potilaiden kanssa.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Päivän haastavin kohtaaminen oli lapsipotilaan oikomispoisto. Lasta jännitti ja pelotti tilanne, vaikka kaikki meni hyvin.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Koska hammashoitolassa ei ole suuhygienistiä, painottuvat joinain päivinä, kuten tänään, parodontologiset hoidot. Tähän kaipaisi välillä monipuolisuutta.

Minna Tapio

  • HLL, terveyskeskus­hammaslääkäri
  • valmistunut: 2019

Työpaikka

  • Simon hammashoitola
  • Hammaslääkäreitä 1,5 ja -hoitajia 2,5
Lue myös
Etsitkö näitä?