Uutiset

TyöpaikkaPäivystystä uudistetussa Puistosairaalassa

10.12.2021Outi Hautamäki
sonja_fagerstrom_web
Sonja Fagerström (Kuva: Désirée Rajalin)

Sonja Fagerström työskentelee Helsingissä Kalasataman hammashoitolassa, päivisin Helsingin kaupungille ja iltaisin Terveystalolle. Joinakin iltoina hän päivystää uusissa Puistosairaalan tiloissa, joihin kaupungin ilta- ja viikonloppupäivystys siirtyi marraskuun alussa. Päivystysten toteutuksesta vastaa Terveystalo.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Tänään olin ensimmäistä kertaa menossa töihin Puistosairaalaan. Mietin, että löydänköhän minä ja löytävätköhän potilaat perille. Odotin myös innolla uusien tilojen näkemistä.
Uudet tilat ovat hienot ja modernit, laitteet ovat uusia, ja seinässä on mukavan kokoinen näyttö, johon saa esimerkiksi potilaan röntgenkuvan. Pientä alkukankeutta kuitenkin on ollut havaittavissa.
Huoneet ovat pienemmät kuin aiemmassa päivystyksessä Haartmanin sairaalassa ja hieman ahtaat. Potilaat ovat löytäneet hyvin perille, ovat tyytyväisiä ja ihastelevat uusia tiloja.
Päivystyksellä on käytössään kolme huonetta, ja illassa päivystää kolme hammaslääkäriä, samoin viikonloppuisin aamuvuorossa kolme ja iltavuorossa kolme hammaslääkäriä.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Tästä työpäivästä en muuttaisi mitään. Toki kiireen tuntua olisi mukava pystyä hallitsemaan, mutta se on kuitenkin päivystyksessä aika usein vaikeaa, sillä potilaita on paljon, he ovat usein pelkopotilaita, ja välillä tapaukset ovat erittäinkin haastavia.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Työpäivissä on ehdottomasti parasta se, että on hyvä tuki kollegoilta ja hoitajaparin kanssa työ on helppoa ja hauskaa. Meillä on ehdottomasti yhdessä tekemisen meininki!

Sonja Fagerström

  • terveyskeskushammaslääkäri, lisäksi ilta- ja päivystysvastaanottoa Terveystalolle
  • valmistunut: 2018

Työpaikka

  • Kalasataman hammashoitola ja Puistosairaala, Helsingin kaupunki ja Terveystalo
  • Kalasataman hammashoitolassa työntekijöitä 66, joista hammaslääkäreitä 20
Lue myös
Etsitkö näitä?