Uutiset

TyöpaikkaOpiskelijoista saa virtaa

3.1.2022Outi Hautamäki
tiina_ikavalko_web
Tiina Ikävalko (Kuva: iStockphoto)

HLT, EHL Tiina Ikävalko opettaa Itä-Suomen yliopistossa ortodontiaa kliinisen vaiheen hammaslääketieteen opiskelijoille. Lisäksi hän työskentelee KYSin suu- ja leukasairauksien poliklinikalla ja yksityisvastaanotolla sekä konsultoi muutamassa lähialueen kunnassa.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Työmatkaani menee päivittäin yhteensä noin puolitoista tuntia, ja tänä aikana voin välttää tehokkaasti kaiken ajattelun kuuntelemalla äänikirjoja. Parhaillaan on menossa Pirkko Saision runsaudensarvi Passio.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Virtaa saan joka päivä näistä nuorista ihmisistä, joiden kanssa saan työskennellä, siis opiskelijoista. Lisäksi virtaa antavat hyvät tarinat pikkupotilaiden kanssa, lasten kasvun ja kehittymisen seuraaminen sekä aikuispotilaiden hoitamisessa usein monen vuoden tutustuminen ja yhteinen matka.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Juhlimme ja onnittelimme vasta väitellyttä upeaa kollegaamme EHL Outi Huhtelaa. On hienoa, että striimatut väitökset ovat meidän kaikkien kuultavissa ja voimme opiskelijoillemme näyttää esimerkkejä erilaisista ammatillisista poluista. Kliinikoita tarvitaan, tutkimusta tarvitaan.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Talvipakkasilla yllättävää ongelmaa tulee labraan lähtevien pakettien jäätymisestä. Retentiojärjestelyt menevät uusiksi, kun alginaattijäljennökset seisovat logistiikkakeskuksessa 20 asteen pakkasessa yön yli. Kuljetusketjua pitää kehittää.

Mitä oivalsit?
Oivalluksia tekevät lähinnä opiskelijat… Hienoa nähdä oivallus opiskelijan kasvoilla vaikkapa kefalometrisen analyysin tai uniapneakiskon protruusioindeksin äärellä. Nämä ovat opettajan työn suuria iloja. Omia oivalluksia odotellessa…

Tiina Ikävalko
EHL (oikomishoito), kliininen opettaja
valmistunut: 1990, HLT 2016

Työpaikka
Hammaslääketieteen yksikkö, Itä-Suomen yliopisto
työntekijöitä 48, joista hammaslääkäreitä 33

Lue myös
Etsitkö näitä?