Ihmiset

SymposiumOpiskelijatoiminta tukee ammatti-identiteetin kehittymistä

17.5.2024Sanni Räsänen
4. vuosikurssin opiskelijat pohtimassa Apollonian ja Hammaslääkäriliiton tärkeimpiä tehtäviä Apollonia Symposiumissa Jyväskylässä. Kuva: Ismo Henttonen.

Hammaslääkärijärjestöt tapasivat kevään aikana 4. vuosikurssin opiskelijoita Apollonia Symposiumissa ja 3. vuosikurssin opiskelijoita heitä varten järjestetyssä tilaisuudessa. Apollonia ja Hammaslääkäriliitto toimivat tiiviissä yhteistyössä tukemassa hammaslääkäriopiskelijoita opintojen eri vaiheissa ja kehittävät jatkuvasti opiskelijaohjelmaa.

– Opiskelijatapahtumien tärkeintä antia on eri ohjelmasisältöjen tarjoama tuki, vinkit ja vertaistuki opiskelijoille sekä verkostoituminen järjestöjen edustajien ja toisten paikkakuntien opiskelijoiden kanssa, kertoo Hammaslääkäriliiton opiskelijatoiminnasta vastaava Ira Peurakoski.

– Opiskelijatilaisuuksiin kutsumme opiskelijat paikan päälle, joten parasta on se, että voimme tarjota mahdollisuuden kohdata livenä toisemme, toteaa Apolloniassa opiskelijatoiminnasta vastaava Milla Tanskanen.

2. ja 5. vuoden opiskelijat kutsutaan Hammaslääkäripäiville, jossa heille on järjestettyä ohjelmaa. Tavoitteena on integroida opiskelijoita hammaslääkärien tiiviiseen kollegakuntaan jo ensimmäisestä opiskeluvuodesta.

– Opiskelijat ovat merkittävä osa Apolloniaa, ja on hienoa päästä olemaan mukana matkalla hammaslääkärin ammattiin jo 1. vuosikurssista lähtien, sanoo Tanskanen.

– Opiskelijatoiminta tukee ammatti-identiteetin kehittymistä, Peurakoski tiivistää.

Hammaslääkäriliitto järjestää opiskelijoille erilaisia infotilaisuuksia tukemaan ensimmäisiä työelämäkokemuksia hammaslääkärin työssä ja tarjoaa lakimiespalveluita. Apollonia tukee opiskelijoita kouluttautumiseen ja tutkimukseen tarjoamalla ilmaispaikkoja koulutuksiin ja jakamalla apurahoja. Apollonia järjestää vuosittain Apollonia Symposiumin ja Hammaslääkäripäivät, jotka ovat osa opiskelijaohjelmaa.

Lue myös
Etsitkö näitä?