Uutiset

TyöpaikkaOnnistunut hoito on yhteinen maali

18.2.2022Julia Rousu
kirsti_tuulaniemi_tyopaikka_web
Kirsi Tuulaniemi (Kuva: Maarit Karvonen)

Kirsi Tuulaniemi on vastikään saanut ihasteltavaksi tutkinto­todistuksensa Oulun yliopistolta. Kun syventävä käytännön harjoittelu Seinäjoella tuli päätökseen, palasi muuttoauto pohjoiseen. Uusi työ valmiina hammaslääkärinä Iin hammashoitolassa alkoi heti seuraavana päivänä.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Työmatkani kestää reilu puoli tuntia, jonka aikana yleensä kuuntelen ajaessa radiosta aamu-uutisia. Tänään mietin tulevan viikonlopun minilomaa Rukalla ja ajattelin lumilautailun sijaan kokeilla vuosien tauon jälkeen hiihtoa.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Juttelimme helpoista ja hyvistä arkiruuista. Työkaverin kehuma lohipasta kuulosti hyvältä, joten se menee ehdottomasti testiin lähipäivinä.

Mitä oivalsit?
Työn lomassa saan usein itseni kiinni ajatuksesta, että kaiken tiedon pitäisi olla tuoreessa muistissa. Olen kuitenkin ollut tämän suhteen itselleni armollinen, ja tarpeen vaatiessa olemme yhdessä työkaverien kanssa miettineet kiperiä potilastapauksia. Yhdessä tekeminen onkin ollut yksi monista asioista, minkä vuoksi olen viihtynyt Iissä. Potilaan saama hyvä hoito on yhteinen maali.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Potilaalleni on tulossa sekä kokoproteesi että osaproteesi ja tänään oli vahakaavion veisto. Siitä on pidempi aika, kun olen viimeksi tehnyt vastaavan työvaiheen, mutta kokeneemman kollegan avustuksella vahakaavioista tuli varsin onnistuneet.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Tänään pääsin lähtemään hieman aiemmin töistä ja huomasin päivän valoisan ajan pidentyneen. Auringonpaiste antoi energiaa. Kevättä kohti mennään!

Työpaikka, Hammaslääkärilehti 3/2022

Kirsi Tuulaniemi

  • HLL terveyskeskushammaslääkäri
  • valmistunut 2021 joulukuussa

Työpaikka

  • Iin hammashoitola
  • Hammaslääkäreitä 4,5, hammashoitajia 5 ja suuhygienistejä 2
Lue myös
Etsitkö näitä?