Post

TyöpaikkaOmalla vastaanotolla on aina jotain tekemistä

8.3.2021Juha Korhonen
paula_korkala_web
(Kuva: Anu Kyllönen)

Paula Korkala perusti Oulaisten Hammas -yksityisvastaanoton viime vuonna. Yksityisyrittäjänä hän on huomannut, että kaikesta pitää ottaa itse vastuu – vastaanotolla on aina jotakin tekemistä eikä se tule koskaan valmiiksi.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Aamulla on hyvä aika miettiä tulevaa työpäivää ja vastaanoton asioita. Ajomatka Oulusta Oulaisiin kestää tunnin, ja sen aikana yritän hoitaa puhelut ynnä muut keskeneräiset asiat. Aamulla sain myös soiton konsulttifirmasta, joka tarjosi TE-toimiston kustantamaa ”työllistä taidolla” -kurssia. Päätin osallistua kurssille, sillä työnantajana minulla on vasta vähän kokemusta ja tietoa tarvitaan aina. Viime viikolla saimme vastaanotolle uuden ja hienon kuivaavan pesudesinfektorin. Se on ollut sellainen vastaanoton pelastus, että olen joka aamu iloinnut siitä.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Uutisista luimme, että jossain kaupungissa oli isommalla vastaanotolla koronan joukkoaltistuminen. Mietimme, että mitenhän meidän kävisi pienellä paikkakunnalla, jos paikallislehdessä olisi uutinen joukkoaltistumisesta vastaanotollamme. Menisikö puoli vuotta vai pitempään, että päiväkirja olisi tyhjää täynnä?

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi?
Päivästä jäi mieleen asiakkaan lausahdus. Otimme röntgenkuvia ja puhe ajautui säteilymääriin. Asiakas sanoi, ettei hän säteilyistä ole mitenkään huolissaan ennen kuin vasta sitten, jos hehkulamput alkaa itsekseen syttyä.

Mikä antaa virtaa työpäivääsi?
Virtaa antaa mukavat ja tyytyväiset asiakkaat. Omassa vastaanotossa on yrittäjän vapaudet ja velvollisuudet, ja se on mukavaa!

Paula Korkala

  • Yksityishammaslääkäri
  • Valmistunut 2005

Työpaikka

  • Oulaisten Hammas
  • Työntekijöitä Paula Korkalan lisäksi yksi kokoaikainen suuhygienisti. Suukirurgi käy praktiikalla noin 1–2 kertaa kuussa.

Lue myös
Etsitkö näitä?