Uutiset

TyöpaikkaOma innostus tarttuu opiskelijoihin

6.4.2023Outi Hautamäki
Antti Kämppi. (Kuva: Petteri Viljakainen)

Antti Kämppi opettaa Helsingin yliopistossa protetiikkaa H4-kurssille ja digitaalista hammaslääketiedettä H5-kurssille. Hänellä on myös kaksi tutkimuslinjaa, joista toisessa tutkitaan Puolustusvoimien ja Oulun yliopiston kanssa varusmiesten suunterveyttä ja toisessa botuliinin vaikutuksia lihasperäisen TMD:n hoidossa. Opetuksen ja tutkimuksen lisäksi Kämppi tekee kliinisiä töitä Hammas Mehiläisessä.

 

Mistä keskustelitte tänään kahvihuoneessa?
Varsinaisesti en istunut hetkeäkään kahvihuoneessa vaan hengasin opiskelijoiden kanssa ryhmäopetussessioissa. Meneillään on H5-kurssin Digitaalinen hammaslääketiede -jakso. Opiskelijoiden kanssa keskustelimme tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista, joita digitaalisuus tuo tullessaan ja mitä heillä on edessään, kun valmistuvat.

 

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Aurinkoinen sää ja superinnokkaat opiskelijat! Erityisesti mieltä lämmittää, kun saa oman innostuksen tarttumaan opiskelijoihin ja ajattelemaan tulevaisuuden hammaslääketiedettä myös hiekkalaatikon ulkopuolelta.

 

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Kun opiskelijat tiedustelivat, minkälainen jaksotentti on tulossa, enkä voinut kertoa, että se on Kahootilla toteutettu yhteisöllinen oppimistapahtuma, johon pelkästään osallistumalla saa tentin suoritettua. Totesin vain opiskelijoille, että tentti on pitkä mutta vaikea ja lukemalla selviää.

 

Mitä oivalsit?
Digitaalinen hammaslääketiede on mennyt eteenpäin kovaa vauhtia viime vuodet, ja olemme tänä vuonna tulleet käännekohtaan, jossa tekoäly on tullut erottamattomasti hammaslääketieteen opetukseen. Tekoäly on otettava mahdollisuutena eikä uhkana ja mietittävä, miten sitä voisi maksimaalisesti hyödyntää opetuksessa.

 

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Tämä on helppo – en mitään!

 

Antti Kämppi

  • yliopistonlehtori, dosentti, EHL (prot. ja pur.fys.), HLT, FM
  • valmistunut: 2008

 

Työpaikka

  • Suu- ja leukasairauksien osasto, Helsingin yliopisto
  • työntekijöitä 38, joista hammaslääkäreitä 32
Lue myös
Etsitkö näitä?