Uutiset

HammaslääkäriliittoNiikko ja Kalliala liiton hallituksen uudet jäsenet

30.11.2022Heli Mikkola

Hammaslääkäriliiton valtuuston kokous huipentui perjantaisen neuvottelukokouksen jälkeen lauantain sääntömääräiseen syyskokoukseen. Valtuusto vahvisti liiton vuoden 2023 toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä valitsi hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle vuosiksi 2023–2024.

Valtuusto vahvisti myös liiton jäsenmaksun ensi vuodeksi. Maksua korotettiin 2,64 prosenttia niin, että ensi vuoden jäsenmaksu on 544 euroa.

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin vaaleja valmistelevan toimikunnan ehdotuksen mukaisesti yksityishammaslääkäri Sari Niikko (ent. Lomu) ja erikoistuva hammaslääkäri Jarkko Kalliala. Erovuoroisista valittiin jatkamaan varapuheenjohtaja Riitta Lindberg sekä Sanni Aho ja Tomas Pått. Muut hallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja Pia Helander, varapuheenjohtaja Heikki Kiviahde sekä Katri Hyvärinen, Minna Jakonen ja Tuomas Saxlin sekä opiskelijajäsen Tero Junell.

Sari Niikko on joensuulainen yksityishammaslääkäri ja hän on ollut liiton yksityispraktikkovaliokunnan jäsenen vuosina 2020–2022. Niikko kertoo pitävänsä eri ikäisten hoitajien, kandien ja konkariosaston yhteistyötä rikkautena ja haluaa tämän takia työskennellä osana tiimiä. Hallituksessa hän haluaa tuoda esille työhyvinvointia, jatkuvaa oppimista sekä Itä-Suomen kollegojen mieltä askarruttavia asioita.

Jarkko Kalliala on erikoistuva hammaslääkäri TAYS:n suu ja leukasairauksien poliklinikalla. Kun erikoistumisen aikainen virkavapaa Tampereen kaupungilla päättyy tammikuun lopussa, työnantaja on Pirkanmaan hyvinvointialue. Lukuisien luottamus- ja järjestötoimien lisäksi Kalliala on liiton valtuustossa ensimmäisen kauden valtuutettuna. Kalliala odottaa tiivistä hallitustyöskentelyä ja on tyytyväinen voidessaan olla mukana edunvalvontatyössä muutoksen aikana. Hän kokee edustavansa hallituksessa julkisen puolen toimintaa terveyskeskuksen, erikoishoidon yksiköiden sekä erikoissairaanhoidon näkökulmasta.

Liiton toiminnantarkastajiksi seuraavalle toimikaudelle valittiin Sirpa Korhonen ja Kari Suvanto. Varatoiminnantarkastajiksi valittiin Juha Valtakoski ja Pirkko Grönroos.

Valtuusto myönsi kokouksessa Hammaslääkäriliiton kultaisen ansiomerkin Outi Hautamäelle. Liiton hopeisen ansiomerkin saivat Ulla Harjunmaa, Aija Kalmari, Hanna Kangasmaa, Anne Komulainen, Minna Pellinen ja Jaana Rautava.

Valtuuston perjantai-illan illallisen yhteydessä luovutettiin tasavallan presidentin myöntämä lääkintöneuvoksen arvonimi liiton edelliselle varapuheenjohtajalle, kunniajäsen Anja Eerolalle.

Lue myös
Etsitkö näitä?