Post

TyöpaikkaMökkiläisten avuntuoja

13.8.2020Outi Hautamäki
tyopaikalla_heikki_laine

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Mietin, että vähitellen mökkiläiset, joita Taivassalossa on noin 2 000, palaavat kotiseuduilleen, koska lomakausi alkaa pääosin olla lopuillaan.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Pienellä paikkakunnalla ihmiset tulevat usein suoraan terveysasemalle kysymään heitä askarruttavista asioista. Tänään jäi erityisesti mieleen 63-vuotias rouva, joka kyseli sähköhammasharjoista, ja muistin, että kotona on yksi käyttämätön. Rouvan käytössä se on enemmän tarpeen kuin kotona kaapin perukoilla, ja lupasin sen lahjoittaa hänelle.

Onko tämä kesä eronnut aiemmista?
Tavallisen kesän aikana mökkiläisiä on ollut potilaana nelisenkymmentä, ja tänä vuonna heitä on ollut vain noin puolet siitä. Silti yhden työpäivän aikana oli asiakkaita kahdeksasta eri kunnasta, esimerkiksi pääkaupunkiseudulta, Kuopiosta ja Seinäjoelta.

Kun Uudenmaan rajat keväällä aukenivat, autojono Kustavin tiellä oli alkuun loputon, kun täyteen ahdetut autot tulivat kohti saaristoa.

Lisäksi meillä käy hoidossa yleensä ns. kausityöntekijöitä, jotka työskentelevät paikallisilla maatiloilla, mutta tänä kesänä heidän käyntinsä ovat jääneet vähiin. Heitä tulee alueelle töihin yleensä vuosittain varsinkin Ukrainasta, mutta tänä vuonna koronarajoitukset ovat olleet esteenä.

Mökkiläisten ja kausityöntekijöiden hammashoitokäynnit ovat lähes aina kiireellisiä hoitoja. Heidän käynneistään jää itsellekin aina hyvä mieli, koska he osaavat arvostaa mökkikunnasta saamiaan palveluita.

Työpaikka-palstalla hammaslääkärit eri puolilta Suomea kertovat arjestaan.

Hammaslääkäri

  • HLL Heikki Laine
  • terveyskeskushammaslääkäri
  • valmistunut: 1983

Työpaikka

  • Taivassalon terveysasema, joka kuuluu Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueeseen
  • 2 hammaslääkäri-hammashoitajatyöparia ja 1 suuhygienisti
Lue myös
Etsitkö näitä?