Uutiset

TyöpaikkaLomailleen kollegan särkypotilas sai avun

19.4.2024Outi Hautamäki
Maarit Schuvalow-Sollo. (Kuva: Kirsi Tauriainen)

Maarit Schuvalow-Sollo on työskennellyt Lappeenrannassa kohta 20 vuotta, ensin julkisella puolella ja sitten osittain yksityisellä vuodesta 2011. Viimeiset seitsemän vuotta ovat vierähtäneet yksityishammaslääkärinä.
Onko Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan vaikuttanut työpaikalla itärajan läheisyydessä?
– Sota ei ole aiheuttanut muutoksia, jotka näkyisivät työssäni. Toki venäläisiä näkyy katukuvassa huomattavasti aiempaa vähemmän.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Ajattelin aamulla, että on mukavaa, kun edessä on taas päivä, johon mahtuu monenlaisia potilaita ja monipuolisesti töitä. Tiedossa oli ainakin perustyön lisäksi pari implanttikruunun kiinnitystä ja purennankorotuksen suunnittelu.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Olin sopinut etukäteen minua tänään avustavan hammashoitajan kanssa, että jatkamme päivää, jos ilmenee akuuttia tarvetta. Lomalla olevan kollegan pelkäävä potilas soitti ja hänellä oli hammassärkyä. Saimme otettua hänet päivän päätteeksi ja hän oli kovin tyytyväinen.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Virtaa työpäivään antoi hyvä yhteistyö hammashoitajan kanssa.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Kiperin paikka oli ptg-kuvassa näkynyt muutos, jota potilaan anamneesin vuoksi epäiltiin joko hammasperäiseksi tai myelooman aiheuttamaksi. Potilaalle järjestettiin kktt-kuvantaminen asian varmistamiseksi.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
En muuttaisi työpäivässäni mitään, vaikka paperitöissä kului potilastyön jälkeen vielä kaksi tuntia. Nämä olivat aiemmin viikolla rästiin jääneitä
töitä.

 

Maarit Schuvalow-Sollo

  • yksityishammaslääkäri
  • valmistunut: 2004

 

Työpaikka

  • Hammasnorppa, Lappeenranta
  • työntekijöitä 18, joista hammaslääkäreitä 4 (kokopäiväisiä 3), lisäksi oikoja sekä suu- ja leukakirurgi
Lue myös
Etsitkö näitä?