Ihmiset

HammaslääkäriliittoLiitolle uusi asiantuntijahammaslääkäri

20.9.2022Anu Tilander
aija_hietala_lenkkeri
Aija Hietala-Lenkkerin vastuulla liitossa ovat terveyden edistäminen ja koulutuspoliittinen edunvalvonta. (Kuva: Juha Korhonen)

HLT, EHL Aija Hietala-Lenkkeri on aloittanut asiantuntijahammaslääkärinä Hammaslääkäriliitossa 12. syyskuuta.

Uudessa tehtävässä hänen vastuulleen kuuluvat terveyden edistäminen ja koulutuspoliittinen edunvalvonta. Lisäksi hänen koulutustaustaansa ja rautaista osaamistaan on tarkoitus hyödyntää monessa muussa liiton asiantuntijatehtävässä.

Liittoon Hietala-Lenkkeri siirtyy Hammaslääkäriseura Apollonian asiantuntijahammaslääkärin tehtävästä. Siellä työn sisältö painottui hammaslääkärin substanssiosaamista enemmän esimerkiksi henkilöstöhallintoon ja apurahaprosessien hoitamiseen.

Monipuolisia tehtäviä

Porvoolainen Hietala-Lenkkeri teki kliinistä työtä lähes kaksikymmentä vuotta ennen esimies- ja asiantuntijatehtäviin siirtymistä. Hänellä on pitkä kokemus erityishuollon asiakkaiden suun terveydenhoidosta. Lisäksi hän on toiminut Kirkkonummella terveyskeskushammaslääkärien lähiesimiehenä.

– Kehitysvammaisten potilaiden hoito oli hyvin merkityksellistä ja ammatillisesti antoisaa, mutta työn fyysinen kuormitus ja hankalat työasennot kävivät lopulta tukielimille liian raskaiksi.

Terveydenhuollon erikoishammaslääkäriksi Hietala-Lenkkeri valmistui vuonna 2018. Sosiaalihammaslääketieteen väitöskirja puolestaan valmistui vuonna 2016. Tutkimuksen aiheena oli karieksen ehkäisy ja havaitseminen kouluikäisillä matalan kariesesiintyvyyden väestössä.

– Hammaslääkäriliitossa pääsen nyt työskentelemään painavien ja tärkeäksi kokemieni asioiden hyväksi, ja olenkin hyvin kiitollinen minua ja osaamistani kohtaan osoitetusta luottamuksesta. Tehtävä tarjoaa mahdollisuuden olla asioiden ja tapahtumien ytimessä sekä haastaa oppimaan jatkuvasti uutta, hän kertoo.

Vastapainoa työlle tuo perhe. Siihen kuuluvat aviomies ja kolme lasta, joista kaksi tosin jo kotoa pois muuttaneita, sekä mäyräkoiranpentu Risto. Rakkaita harrastuksia ovat koirakaverin kanssa luonnossa liikkumisen ohella monenlainen liikunta sekä musiikin kuuntelu – eri genrejä laidasta laitaan.

– RSO:n keskiviikkosarjan kausikortti tarjoaa oivallisen keinon työstä irrottautumiseen. Onpa hankittuna lippu myös Eva Dahlgrenin konserttiin.

Lue myös
Etsitkö näitä?