Post

KoronavirusKorona vaikuttaa Hammaslääkäriliiton ja Apollonian toimintaan

30.3.2020Annariitta Kottonen

Koronavirusepidemian aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat myös Hammaslääkäriliiton ja Apollonian toimintaan ja niiden toimistojen työskentelyyn.

Hammaslääkäriliiton jäsen- ja työsuhdeneuvonta palvelee poikkeusoloissakin jäseniä mahdollisimman normaaliin tapaan. Juristit ja muut edunvalvonnan asiantuntijat ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Liitto tekee myös tiivistä yhteistyötä viranomaistahojen kanssa ja välittää viranomaisohjeita hammaslääkäreille.

– Selvitämme ja annamme ajantasaista tietoa, miten tilanne vaikuttaa suun terveydenhuollon palveluihin, työ- ja potilasturvallisuuteen sekä hammaslääkärien työhön erilaisilla työpaikoilla julkisella ja yksityisellä sektorilla. Kaikkiin yhteydenottoihin emme valitettavasti pysty heti reagoimaan, mutta vastaamme jokaiselle kysyjälle mahdollisimman pian, kertoo toiminnanjohtaja Henna Virtomaa.

Hammaslääkäriliiton toimiston henkilökunta tekee etätöitä mahdollisuuksien mukaan. Sekä toimiston sisäiset että luottamuselinten kokoukset pyritään pitämään etäyhteyksin. Liiton jäsentapahtumat ja -koulutukset on toistaiseksi peruttu. Tilaisuuksien perumisista tiedotetaan ilmoittautuneille.

Hammaslääkäriliitto informoi jäseniään tilanteen edetessä ja viranomaisohjeiden kehittyessä kaikilla viestintäkanavillaan.

Poikkeusolojen ajaksi liitto on ottanut käyttöön myös ylimääräisen Hammaslääkäriliiton koronauutiskirjeen. Uutiskirjeet lähetetään automaattisesti kaikille jäsenille, jotka ovat ilmoittaneet sähköpostiosoitteensa liiton jäsenrekisteriin.

Tietoa kootaan myös liiton verkkosivuille.

Apollonia lisää koulutustarjontaa verkossa

Apollonia on ryhtynyt muokkaamaan kevään kurssikalenteria nopealla aikataululla. Joitakin kursseja pystytään jo tarjoamaan webinaareina, mutta osa kursseista on jouduttu perumaan tai siirtämään. Peruutettujen kurssien maksut palautetaan. Ajantasaiset kurssitiedot löytyvät Apollonian verkkosivuilta www.apollonia.fi.

Apollonia myös kannustaa hammaslääkäreitä osallistumaan verkkokoulutuksiin. Verkkokurssitarjonta sekä osallistumisohjeet löytyvät Apollonian verkkosivuilta.

Apollonian toimiston henkilökunta työskentelee pääosin etänä ja kokoontuu etäyhteyksillä. Toimistoon voi tavanomaiseen tapaan ottaa yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse.

Lue myös
Etsitkö näitä?