Post

KoronavirusKorona tuomassa yrittäjille oikeuden työmarkkinatukeen

3.4.2020Anu Tilander

Päätoimisille yrittäjille ja ammatinharjoittajille on tulossa oikeus työmarkkinatukeen koronavirusepidemian aiheuttaman äkillisen ja yllättävän kysynnän heikkenemisen vuoksi. Tuen saaminen ei edellytä yritystoiminnan lopettamista.

Hallitus on antanut työttömyysturvalain väliaikaisesta muuttamisesta lakiesityksen eduskunnalle 2.4. Tavoitteena on, että esitys hyväksytään jo ensi viikolla.

Yrittäjän työmarkkinatukea on tarkoitus maksaa määräaikaisesti ajalta 16.3.–30.6.2020. Tuen määrä on 724 euroa kuukaudessa.

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on alle 1 089,67 euroa kuukaudessa jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

 

Työmarkkinatuki haetaan Kelasta

Työmarkkinatuen saaminen edellyttää, että yrittäjä ilmoittautuu työnhakijaksi työ- ja elinkeinotoimistoon. Työmarkkinatuki haetaan Kelasta.

Yrittäjän työmarkkinatukeen ei sovelleta odotusaikaa, tarveharkintaa eikä osittaista työmarkkinatukea koskevia säännöksiä.

Lisätietoa Lääkärien työttömyyskassan sivuilta: http://www.laakarientkassa.fi/news/42/15/Yrittaejille-oikeus-tyoemarkkinatukeen-koronaepidemian-vuoksi.html

Lue myös
Etsitkö näitä?