Uutiset

TyöpaikkaJokainen on tiimissä tärkeä

28.1.2022Outi Hautamäki
jaana_kuosa_web
(Kuva: Janiina Kuosa)

Jaana Kuosa on toiminut terveyskeskuksessa esimiestehtävissä yli 11 vuotta. Viimeiset kolme vuotta hän on ollut Orimattilan, Myrskylän ja Pukkilan vastaavana hammaslääkärinä, sitä ennen vastuualueeseen kuuluivat myös Nastola ja Iitti. Kolme päivää viikossa hän tekee kliinistä työtä, lähes kaikkea muuta paitsi protetiikkaa.

– Hallintopäivinäkin minua saa matalalla kynnyksellä konsultoida ja pyytää avuksi, hän sanoo. Lisäksi Kuosa hoitaa alueen lähetepotilaita yleisanestesiassa keskussairaalassa noin päivän kuukaudessa.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Yöllä oli tullut lisää lunta niin, että maa oli valkoinen ja puut lumiset. Oli hienon näköistä, kivaa kun etelässäkin on lunta. Oli kiva tulla töihin.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Joka päivä saan virtaa siitä, että saan jonkun asian ratkaistua, on se sitten päivystyspotilaan ongelma tai työkaverin auttaminen.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Aamulla ilmoitetut poissaolot. Sairastumisia on nyt paljon. Useampi työntekijä puuttui, ja joutui tekemään nopeita ratkaisuja. Miten hoidetaan hoitoajoille varatut potilaat, mihin siirretään? Varsinkin ketjuajat ovat hankalia, kun koko suunniteltu hoito siirtyy, esimerkiksi oikomisessa. Mutta yhteispelillä sujui.

Mitä oivalsit?
Tämä ei ole tämän päivän oivallus, mutta taas tänään tuli huomattua: Kun yksi on poissa, niin se vaikuttaa kaikkiin muihin työntekijöihin ja heidän tekemisiinsä. Eli jokainen on tiimissä tärkeä.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Kuitenkaan en mitään. Olen aika hyvin oppinut nollaamaan tilanteet, kun asiat on hoidettu. Vähän sadattelen aluksi, siitä kai saa jonkinlaista adrenaliinia ratkaista pulmat nopeasti.

Työpaikka, Hammaslääkärilehti 2/2022

Jaana Kuosa

  • vastaava hammaslääkäri
  • valmistunut 1987

Työpaikka

  • Orimattilan terveysaseman hammashoitola, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä
  • työntekijöitä 30, joista hammaslääkäreitä 9, lisäksi 2 ostopalvelun kautta noin päivän viikossa
Lue myös
Etsitkö näitä?