Uutiset

TyöpaikkaJalkapallointoilijalla Varsinais-Suomen murre hakusessa

28.5.2021Outi Hautamäki
(Kuva: iStockphoto)
Tatu Karlsson (Kuva: Tiina Kaarlonen)

Tatu Karlsson toimii vuokralaishammaslääkärinä Salossa ja asuu Turussa. Sinne hän muutti Vammalasta Pirkanmaalta aloittaessaan hammaslääkäriopinnot vuonna 2008. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli ensin Salon terveyskeskuksessa kolmisen vuotta ja siirtyi sitten HymyDentiin siellä työskentelevän vaimonsa suosituksesta. Karlsson vastasi palstan kysymyksiin 3.5.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Mietin huomisillan Mestareiden liigan välieräottelua.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Potilaani kyseli, olenko saanut jo koronarokotuksen ja totesi, että Somerolla rokotetaan jo 40-vuotiaita. Vastasin, että ei ole rokotusta ja ajattelin ääneen, että pitäiskö tässä sitten vaihtaa kirjat Somerolle.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Näin vapun jälkeisenä maanantaina silmäni olivat punaiset kuin tomaatit, ja yritin selittää työkavereille, että kyseessä on pelkästään siitepölyallergia. Joka kevät sama homma!

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Virtaa antoi tieto siitä, että maailman kaunein jalkapallojoukkue Martin Palermo pelaa taas kivikovassa Turun Kuntoliigassa.

Mitä oivalsit?
Yritin vastata tähän haastatteluun leikkisästi Turun murteella, mutta ei siitä tullut mitään. Olen asunut ja käynyt töissä näillä seuduilla kohta jo 13 vuotta, mutta en selvästi vieläkään ole oppinut sitä, miten nämä ihmiset täällä puhuvat.

Lue myös
Etsitkö näitä?