Ihmiset

HammaslääkäriliittoHyvä yhteistyö siivitti ylivieskalaiset voittoon

14.11.2022Anu Tilander
Ylivieskan hammashoitolan porukka voitti ensimmäisen Meidän työ -kunniamaininnan. Yksikön noin 25 ammattilaista hoitaa potilaita sujuvassa yhteistyössä, moniammatillinen meininki on mutkatonta ja uusien tekijöiden on helppo solahtaa mukaan. Kuvassa hammashoitaja Katariina Alanen (vas.), ylihammaslääkäri Sakari Mustakallio ja osastonhoitaja, suuhygienisti Linda Luhtasela. Kuva: Linda Luhtasela.

Ylivieskan hammashoitolan työyhteisö palkittiin uudella Meidän työ -kunniamaininnalla, joka muistuttaa hyvän työyhteisön, tiimin ja työparin sekä toimivan työnjaon ja moniammatillisuuden merkityksestä suun terveydenhuollon työ­paikoilla.

Toimiva yhteistyö ja ylivieskalaisten mutkaton meininki näkyvät joka päivä arjen työssä, kerrotaan palkinnon perusteluissa. Hoitolan moniammatillisessa tiimissä hammashoitajat, suuhygienistit, hammaslääkärit ja erikoishammaslääkärit tekevät töitä hyvässä yhteishengessä ja toisiaan tsempaten. Työpaikalla on myös painotettu taukojen tärkeyttä, ja jokainen uskaltaa sanoa, jos tarvitsee taukoa tai on väsynyt. Apua kysytään ja tarjotaan puolin ja toisin – porukkaan pääsee helposti mukaan.

Myötätunto ja toisten kannustava ilmapiiri tsemppaa asiassa kuin asiassa. Jokainen saa olla oma itsensä, ja huumori kukkii päivittäin. Tieto kulkee, ja palavereja pidetään säännöllisesti – kaikki saavat tuoda esille myös epäkohtia ja kehittämistarpeita. Välit lähiesimiehiin ovat hyvät ja heitä on helppo lähestyä. Puolin ja toisin joustetaan tarvittaessa.

Uusi Meidän työ -kunniamaininta on Hammaslääkäriliiton ja Suun terveydenhoidon ammattiliitto STAL:in yhteinen. Tunnustusta haki yhteensä noin parikymmentä terveyskeskusta ja yksityisvastaanottoa eri puolilta maata. Tunnustus jaettiin ensimmäisen kerran Hammaslääkäripäivillä 11.11.2022.

Lue myös
Etsitkö näitä?