Ihmiset

TyöhyvinvointiHeltti-hyvinvointivalmennus jatkuu vuonna 2022

2.12.2021Anu Tilander
(Kuva: Shutterstock)
(Kuva: Shutterstock)

Hammaslääkäriliiton suosittu Heltti-hyvinvointivalmennus toteutetaan toisen kerran keväällä 2022. Verkkovalmennuksen teemoina ovat jaksaminen ja voimavarat poikkeusaikana, aivoterveelliset työtavat, unen merkitys ja tukeminen sekä mielen joustavuus. Valmennus on liiton jäsenetu.

Hammaslääkärien hyvinvointi­valmennus toteutetaan helmi-toukokuussa neljän webinaarin sarjana, jossa hyvinvointia käsitellään eri näkökulmista. Ohjelmassa on mahdollisuus yhteiseen keskusteluun ja kysymysten esittämiseen.

– Haluamme tarjota jäsenille työkaluja, miten omaa jaksamista ja hyvinvointia voi tukea kiireisessä työssä ja miten työhön liittyvää stressiä, uupumusta ja riittämättömyyden tunteita voi käsitellä. Lisäksi valmennus tarjoaa monen kaipaamaa kollegiaalista tukea, kertovat toiminnanjohtaja Henna Virtomaa ja asiantuntijahammaslääkäri Anna Chainier Hammaslääkäriliitosta.

Liiton työhyvinvointiselvitysten mukaan hammaslääkärien työuupumusoireet, stressi ja masennus ovat lisääntyneet huolestuttavasti ammattikunnan keskuudessa koko 2000-luvun.

– Valmennus tarjoaa yhden työkalun, jolla liitto voi tukea jäsenten työhyvinvointia. On ensiarvoisen tärkeää, että hammaslääkärit voivat hyvin, jaksavat työssään ja saavat kokea onnistumisen tunteita työarjessaan, Virtomaa tiivistää.

Valmennuksen sisällöstä vastaavat Heltti Oy:n kokeneet työterveyspsykologit.

– Ihmisten hyvinvointiin on tärkeää tarjota tukea eri tahoilta, ja työpaikkojen ohella ammattiliitot tekevät tässä tärkeää työtä. Monet kokevat työelämässä paljon kuormitusta, ja erityisesti poikkeusolot haastavat meitä. Toisaalta haasteet saattavat tuottaa sysäyksen tutkia omaan hyvinvointiin vaikuttavia asioita – tähän valmennus tarjoaa hyvän alustan, sanoo Heltin työterveyspsykologi Mari Laari.

Ajatusten vaihtaminen yhdessä kollegojen kanssa ja valmennuksen tarjoamat konkreettiset keinot auttavat osanottajia löytämään uusia näkökulmia oman hyvinvoinnin tukemiseen.

Ilmoittaudu mukaan!

Ensimmäinen hammaslääkärien Heltti pidettiin keväällä 2021. Suuren kysynnän ja osallistujien antaman positiivisen palautteen vuoksi valmennus toteutetaan nyt uudelleen.

Valmennus on liiton jäsenetu ja osallistujille maksuton. Mukaan mahtuu 150 jäsentä.
Ilmoittautuminen ensi kevään valmennukseen on alkanut joulukuun alussa. Viime kerralla paikat varattiin muutamassa päivässä, joten kannattaa ilmoittautua nopeasti.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu liiton sivuilla: https://www.hammaslaakariliitto.fi/fi/jasenyys-ja-palvelut/tapahtumat-ja-koulutukset/muut-koulutukset/heltti-valmennus

Heltti-hyvinvointi­valmennus 2022

15.2. Jaksaminen ja voimavarat poikkeusaikana
Rentoutustekniikat, palautuminen, voimavarojen lisääminen, epävarmuuden ja riittämättömyyden siedon kasvattaminen poikkeusaikana.
16.3. Aivoterveelliset työtavat
Tauotus, päivän rytmittäminen, multitaskingin välttäminen, kiireen tunnun hallinta.
12.4. Unen merkitys ja tukeminen
Unen vaikutukset tiedonkäsittelytaitoihin ja terveyteen, unihäiriöt ja niiden syyt, unta tukeva toiminta ja valinnat arjessa.
11.5. Mielen joustavuus
Miten siedän muutoksia ja sopeudun uusiin tilanteisiin? Mitä resilienssi tarkoittaa ja voiko sitä harjoitella? Vinkkejä mielen joustavuuden lisäämiseen.
Webinaarit on mahdollista katsoa myös tallenteina.

Lue myös
Etsitkö näitä?