Ihmiset

Maininnan paikkaHammaslääkärilehden elämäntyöpalkinto Annariitta Kottoselle

4.12.2019Laura Kimari
annariittakottonen_hmlp2019

Hammaslääkärilehden väistyvän päätoimittajan Annariitta Kottosen vuosirutiiniin on kuulunut lehden kirjoituspalkinnon jakaminen Hammaslääkäripäivillä. Näin hän ajatteli tekevänsä tänäkin vuonna, mutta toisin kävi: muu toimitus olikin päättänyt myöntää kirjoituspalkinnon elämäntyöpalkintona hänelle itselleen.

Yllätys ja järkytys olivat sen verran täydelliset, että päätoimittajalta loppuivat nenäliinat kesken.

– Arvostan tätä huomionosoitusta kovasti, jos kohta se tuntuu kiusalliseltakin, Kottonen muotoilee.

Kottonen on toiminut lehden toimittajana vuosina 1991–2010 ja päätoimittajana vuodesta 2010 alkaen.

– Hammaslääkärilehden vuoden 1991 ensimmäisessä numerossa oli työpaikkailmoitus, jolla haettiin Hammaslääkäriliiton toimistoon työtä pelkäämätöntä hammaslääkäriä, hän muistelee.

– Edellytyksinä olivat hammaslääkärin tutkinto, kiinnostus järjestötyöhön sekä kyky tuottaa tekstiä. Tehtävään kuului myös Hammaslääkärilehden avustaminen.
Ilmoituksen nähtyään Kottonen käveli lehti kädessä miehensä luo ja sanoi: ”Hei katso – tässä on minun paikkani!”

Lähes kymmenen päätoimittajana urakoidun vuoden jälkeen intohimoiseksi suunnistajaksikin tiedetty Kottonen on valmis luovuttamaan päätoimittajan viestikapulan eteenpäin, ja lehdelle ollaan valitsemassa uutta päätoimittajaa vuodenvaihteessa.

Lehden kirjoituspalkintoon liittyy 1 400 euron rahasumma, ja sen Kottonen lahjoittaa Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry:lle.

Lue myös
Etsitkö näitä?