Ihmiset

HammaslääkäriliittoHaku päällä Hammaslääkäriliiton valiokuntiin

27.10.2022Anu Tilander

Hammaslääkäriliiton valiokunnissa pääset mukaan toimintaan ja vaikutat oman ammattikuntasi asioihin yhdessä kollegojen kanssa. Haku osaan valiokunnista on nyt ensimmäistä kertaa auki kaikille jäsenille. Valiokuntahaku kaudelle 2023–2024 on käynnissä 16.12.2022 asti.

Valiokunnat ovat tärkeä osa liiton edunvalvontaa. Ne ovat kohtaamispaikkoja, joissa jäsenet tuovat tietoa ja toiveita liiton suuntaan ja toisin päin. Eri valiokuntien tehtävänä on valmistella oman vastuualueensa asioita ja suunnitella siihen liittyvää toimintaa.

– Järjestämme tänä syksynä ensi kertaa kaikille jäsenille avoimen haun kuuteen eri valiokuntaan. Haluamme näin helpottaa uusien jäsenten osallistumista toimintaan ja innostaa erilaisia ihmisiä mukaan yhteiseen vaikuttamistyöhön, kertoo varatoiminnanjohtaja Nora Savanheimo.

Jäsenet voivat hakea Eettiseen valiokuntaan, Erikoissairaanhoidon valiokuntaan, Koulutuspoliittiseen valiokuntaan, Perus- ja opiskeluterveydenhuollon valiokuntaan, Terveyspoliittiseen valiokuntaan ja Yksityisvaliokuntaan.

Valiokunnat kokoontuvat noin 2–3 kertaa vuodessa. Toimikausi on kaksivuotinen. Valiokuntien sihteerinä toimii liiton toimihenkilö.

Seuraava toimikausi tulee olemaan erityisen kiinnostava ja merkityksellinen, koska sote-uudistus etenee sen aikana kohti konkretiaa myös suun terveydenhuollossa.

– Valiokuntiin voivat hakea kaikki kiinnostuneet Hammaslääkäriliiton jäsenet. Aikaisempaa kokemusta tai taustatietoja ei tarvita – oma kiinnostus ja innostus riittää, kannustaa Savanheimo.

Hae rohkeasti mukaan haluamaasi valiokuntaan tai valiokuntiin lähettämällä lyhyt avoin hakemus 16.12.2022 mennessä: toimisto@hammaslaakariliitto.fi

Valinnat tekee liiton hallitus tammikuussa 2023. Lisätietoja: nora.savanheimo@hammaslaakariliitto.fi

 

Haku on auki kuuteen valiokuntaan

Eettinen valiokunta

Tuo esille eettistä näkökulmaa ja edistää eettistä keskustelua.
Valmistelee eettisiin kysymyksiin, potilasturvallisuuteen ja laatutyöhön liittyviä asioita.
Edistää hammaslääkärikunnan osallistumista terveydenhuollon ja oman työnsä laadun kehittämiseen.
Vastaa liiton Etiikkapäivän ohjelmasta.

Erikoissairaanhoidon valiokunta

Käsittelee ja valmistelee erikoissairaanhoitoon ja erikoissairaanhoidossa työskentelevien hammaslääkärien palvelussuhteen ehtoihin liittyviä asioita.

Koulutuspoliittinen valiokunta

Käsittelee ja valmistelee hammaslääkärien ja suun terveydenhuollon muun henkilöstön koulutukseen sekä hammaslääkäriopettajien ja -opiskelijoiden edunvalvontaan liittyviä asioita.

Perus- ja opiskeluterveydenhuollon valiokunta

Käsittelee ja valmistelee perusterveydenhuoltoon ja opiskeluterveydenhuoltoon liittyviä kysymyksiä sekä hyvinvointialueilla perusterveydenhuollossa ja YTHS:llä työskentelevien hammaslääkärien palvelussuhteen ehtoihin liittyviä asioita.

Terveyspoliittinen valiokunta

Käsittelee ja valmistelee terveyspoliittiseen edunvalvontaan liittyviä asioita.

Yksityisvaliokunta

Valmistelee yksityishammaslääkäritoimintaan liittyviä asioita sekä yksityissektorin kannalta tärkeitä terveyspoliittisia kysymyksiä.
Osallistuu Yksityishammaslääkärien Talvipäivän valmisteluun.

Liiton muita valiokuntia:

Johtajahammaslääkärivaliokunta

Käsittelee ja valmistelee suun terveydenhuoltoon ja palvelujen järjestämiseen sekä johto- ja esimiestehtävissä toimivien hammaslääkärien edunvalvontaan liittyviä asioita.

Paikallistoiminnan valiokunta

Kehittää ja tukee liiton paikallistoimintaa.
Tekee paikallistoimintaa koskevia ehdotuksia hallitukselle.
Huolehtii paikallisosastojen aktivointi- ja yhteydenpitotehtävistä.
Osallistuu Paikallistoiminnan neuvottelupäivien valmisteluun.

Seniorivaliokunta

Valmistelee seniorijäsenten kollegiaalista yhteenkuuluvuutta edistävää ja ylläpitävää toimintaa.

 

Lue myös
Etsitkö näitä?