Ihmiset

TyöhyvinvointiHae Kiila-kuntoutuksesta uutta voimaa työhön

17.5.2024Anu Tilander
Vertaistukea osallistujille tarjoaa hammaslääkärien oma kuntoutusryhmä. Kuva: Kunnonpaikka.

Hammaslääkäriliiton Kiila-kuntoutus on tarkoitettu jäsenille työssä jaksamisen tueksi ja työkyvyn edistämiseksi. Haku vuoden 2024 lopussa alkavalle Kelan Kiila-kurssille on nyt käynnissä. Mukaan mahtuu kahdeksan liiton jäsentä, joten kannattaa toimia nopeasti.

Voit hakea kuntoutukseen, jos koet tarvitsevasi lisäkeinoja työssä jaksamiseen ja tuen tarve on todettu myös terveydenhuollossa.

– Tavoitteena on edistää työkykyä ja työelämässä jatkamista, jäsentää omaa työtilannetta, vaikuttaa työ- ja toimintakykyyn ennakoivasti, vahvistaa voimavaroja ja elämänhallintaa, vahvistaa ammatillista kehittymistä ja osaamista sekä käsitellä työssä tapahtuvia muutoksia ja sitä, miten niihin pystyy vaikuttamaan. On tärkeää aloittaa kuntoutus riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata, sanoo työfysioterapeutti Outi Luostarinen kurssin toteutuksesta vastaavasta Kunnonpaikasta.

Kuntoutukseen kuuluu ennakkoyhteydenotto ja yksilöllinen alkutilanteen kartoitus, 1–5 yksilöllistä valmennuskertaa ja verkkokuntoutusta, kolme ryhmäjaksoa Kylpylähotelli Kunnonpaikassa Kuopion lähellä sekä päätöskeskustelu.

Kurssi on samalla hyvä tilaisuus pysähtyä kiireisen arjen keskellä ja löytää itselleen uusia toimintatapoja. Vertaistukea osallistujille tarjoaa hammaslääkärien oma kuntoutusryhmä.

Ohjauksesta vastaa Kunnonpaikan moniammatillinen työryhmä yhteistyössä kuntoutujan sekä lähiesihenkilön ja työterveyshuollon kanssa.
Kuntoutus on osallistujille maksuton, ja kurssin ajalta on mahdollista saada Kelan kuntoutusrahaa ja matkakorvauksia.

Katso lisätiedot:
www.hammaslaakariliitto.fi­ > Jäsenyys > Hyödynnä jäsenpalvelut ja edut

Lue myös
Etsitkö näitä?