Ihmiset

HammaslääkäriliittoEnsimmäinen avoin haku osoitti kiinnostuksen valiokuntatyöhön

20.2.2023Anu Tilander
(Kuva: iStock)

Oppimista ja oivalluksia, yhteistyötä ja edunvalvontaa, ajatusten vaihtoa, tietoa, toimintaa ja vaikuttamista – kaikkea tätä jäsenille tarjoavat Hammaslääkäriliiton valiokunnat.

Uusi kaksivuotiskausi 2023–2024 on juuri pyörähtänyt käyntiin. Osaan valiokunnista järjestettiin ensimmäisen kerran avoin haku kaikille jäsenille viime syksynä.

– Avoimella haulla halusimme helpottaa osallistumista ja innostaa uusia jäseniä mukaan yhteiseen vaikuttamistyöhön ja kollegojen verkostoon. Valiokuntalaiset tuovat asiantuntemuksensa Hammaslääkäriliiton edunvalvonnan ja valmistelun tueksi. Työ on tiivistä yhteistyötä valiokuntien, hallituksen ja toimiston välillä, kertoo varatoiminnanjohtaja Nora Savanheimo.

Haku oli nyt ensi kertaa auki kuuteen valiokuntaan: eettiseen, erikoissairaanhoidon, koulutuspoliittiseen, terveyspoliittiseen sekä perus- ja opiskeluterveydenhuollon valiokuntaan ja yksityisvaliokuntaan.

– Hakijoita oli yli 30 ja suosituin oli eettinen valiokunta. Mukaan valiokuntiin voivat hakea kaikki kiinnostuneet liiton jäsenet. Aiempaa kokemusta tai taustatietoja ei tarvita, vaan oma kiinnostus ja innostus riittää, Savanheimo tiivistää.

Liiton muita valiokuntia ovat johtajahammaslääkärivaliokunta, paikallistoiminnan valiokunta ja seniorivaliokunta, joiden jäsenet kutsutaan mukaan toimintaan. Valiokuntien jäsenet nimeää liiton hallitus.

– Valiokunnat ovat meille tärkeitä vaikuttamis- ja kohtaamispaikkoja. Ne suunnittelevat vastuualueensa toimintaa ja valmistelevat asioita hallitukselle. Tämä kausi tulee olemaan erityisen kiinnostava ja merkityksellinen, koska uudistuksia on meneillään monella rintamalla. Hyvinvointialueet ovat juuri aloittaneet ja niillä kehitetään parhaillaan uusia suun terveydenhuollon käytäntöjä.

Kaikki valiokunnat kokoontuvat noin 2–3 kertaa vuodessa, toimikausi on kaksivuotinen ja sihteerinä toimii liiton toimihenkilö.

Hammaslääkärilehti kysyi kuudelta kollegalta, mikä motivoi hakemaan mukaan valiokuntatyöhön. Lue valiokuntiin valittujen kollegoiden vastaukset 17.2. ilmestyneestä Hammaslääkärilehdestä nro. 3/23.

Lue myös
Etsitkö näitä?