Uutiset

TyöpaikkaAsiakas yllättyi kehuista

16.9.2022Outi Hautamäki
aulikki_hemmo_web
Aulikki Hemmo (Kuva: Marko Peltonen)

Aulikki Hemmo on työskennellyt Riihimäen seudun kuntayhtymän terveyskeskuksessa vuodesta 1994 lähtien ensin erimittaisissa määräaikaisuuksissa ja vuodesta 1999 virassa. Melkein kaikissa toimipisteissä on tullut työskenneltyä mutta valtaosin Lopella, mistä Hemmo on kotoisin.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Työmatka kestää kolme minuuttia. Sinä aikana mietin, mahtaakohan mukulat, 14-vuotias Patrik ja 11-vuotias Patricia, herätä ajoissa kouluun.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Lääkärit palaavat töihin Lopelle, jippii! Lopen toimipisteessä ei ole ollut kuuteen vuoteen terveyskeskuslääkärin vastaanottoa, vaan lääkäriin on täytynyt mennä Riihimäelle saakka. Syyskuun alussa kaksi lääkäriä on aloittamassa Lopella vastaanottotoiminnan pitkäaikaissairaille ja kiireettömille lapsipotilaille.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Asiakas yllättyi silmin nähden, kun kehuin hänen hampaitaan reippaasta plakin määrästä huolimatta.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Hyvin mennyt viikonloppu vapaa-ajan töiden osalta. Mieheni Marko Peltosen kanssa olemme rakentaneet yli 10 vuoden aikana useita taloja, viimeksi Villa Kuitikkaan Lopen Kaartjärvelle. Olemme vuoden verran vuokranneet huvilaa erilaisiin tilaisuuksiin, ja asiakkaita on riittänyt eri puolilta maailmaa ihailemaan Lopen puhdasta luontoa.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Pohdin, kestääköhän potilastuoli lähemmäs 200-kiloisen asiakkaan painoa… Kestihän se – pidin kuitenkin varmuuden vuoksi polvet potilastuolin ulkopuolella.

Mitä oivalsit?
Haukkumalla ei kyllä ketään auteta eteenpäin tässä maailmassa.

Aulikki Hemmo

  • terveyskeskushammaslääkäri
  • valmistunut: 1993

Työpaikka

  • Riihimäen seudun ky:n tk, Lopen hammashoitola
  • työntekijöitä 7–8, joista hammaslääkäreitä 2–3
Lue myös
Etsitkö näitä?