Uutiset

TyöpaikkaAlkukesän vihreys on ihan parasta

16.6.2023Outi Hautamäki
Helinä Mäkilä. (Kuva: Lan Yao)

Helinä Mäkilä on työskennellyt Heinolassa yksityishammaslääkärinä omalla vastaanotollaan 24 vuotta. Aikaisemmin hän toimi yksityishammaslääkärinä myös Lahdessa muutaman päivän kuukaudessa. Harjavallan terveyskeskuksessa tehdyn orientoinnin jälkeen hän työskenteli kymmenen vuotta Hartolan terveyskeskuksessa.

Pienen toimipisteensä vastapainoksi Mäkilä käy usein koulutuksissa, joissa tietojen päivityksen lisäksi tapaa kollegoja. Hän on ollut myös pitkään mukana Lahden Hammaslääkäriseuran toiminnassa ja sen hallituksessa useampaan otteeseen. Nyt Mäkilä on tuore Hammaslääkäriliiton yksityissektorin paikallisedustaja.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Alkukesän auringonpaiste, vihreys ja tuoksut ovat ihan parasta. Myös pitkään kestäneiden tietöiden päättyminen nopeutti työ­matkaa.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Avonaisesta parvekkeen ovesta kuului iloinen lintujen liverrys, ja työt sujuivat suunnitelmien mukaan ilman suurempia keskeytyksiä.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Hammashoitaja kertoi olevansa lähdössä kesällä Kiinaan tapaamaan perhettään. Mietimme myös hänen syksyllä tulevia yo-kirjoituksiaan – hän on tehnyt ison urakan aikuislukiossa työn ohessa.

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Välinehuollon autoklaavi piti outoa suhinaa ja päästi hieman vettä alleen. Syy onneksi selvisi, ja saimme sen toimimaan taas moitteettomasti.

 

Helinä Mäkilä

  • yksityishammaslääkäri
  • valmistunut: 1989

 

Työpaikka

  • Hammaslääkäri Helinä Mäkilä Oy
  • työntekijöitä 3 (+ vuokralla toimiva suuhygienisti), joista hammaslääkäreitä 2 (toinen osa-aikaisena)
Lue myös
Etsitkö näitä?