Uutiset

TyöpaikkaOnnistumisia suorämpimisen jälkeen

17.9.2021Outi Hautamäki
johanna_riipinen_web
Johanna Riipinen. (Kuva: Pasi Valjakka)

Aiemmin Inarissa ja Mikkelissä terveyskeskushammaslääkärinä sekä Attendolla keikkalaisena toiminut Johanna Riipinen siirtyi yksityishammaslääkäriksi Plusterveyteen vuonna 2012. Häntä pyydettiin edellisen hammaslääkärin jatkajaksi, kun tämä sairastui vakavasti ja lopulta menehtyi. – Ensimmäinen vuosi meni siinä, että sain luottamuksen rakennettua hänen potilaisiinsa. Moni tuli itku silmässä vastaanotolle. Näki, kuinka tärkeä ja läheinen oma hammaslääkäri voikaan olla. Riipinen vastasi palstan kysymyksiin jo 23.8.

Mitä ajattelit tänään töihin mennessäsi?
Tänä maanantaiaamuna ajatukset olivat omissa jaloissa. Viikonloppuna oli Rovaniemellä Venlojen viesti, ja suunnistin kaksi eri osuutta. Pohkeet olivat ihanasti jumissa, mutta töihin pyöräily tuntui kuitenkin yllättävän kevyeltä.

Mikä antoi virtaa työpäivääsi?
Kahdella potilaalla oli ientaskut parantuneet tai ainakin madaltuneet useita millejä. Olin niin onnellinen, että kerroin potilaillekin, että tämä oli parasta, mitä tänään on tapahtunut.

Mistä keskustelitte kahvihuoneessa?
Kollega on saanut lapsenlapsen kolme kuukautta sitten, ja pienessä ihmisessä riittää aina ihmeteltävää. Itse kerroin viikonlopun suunnistuksista ja suorämpimisistä.

Kerro yksityiskohta, joka päivästä jäi mieleesi.
Kollega oli tehnyt uusintajuurihoidot dd. 36, 37. Tänään otin niistä kontrollikuvat, ja apikaalialueet olivat upeasti parantuneet. Oli pakko käydä pyytämässä Sandra katsomaan omia hienoja onnistumisiaan!

Mikä oli kiperin paikka tänään?
Haastavin tehtävä oli saada matriisi d. 17:n distaalipinnalle. Furka uursi, eikä muotti meinannut millään pysyä. Mutta Teflonilla sai furkan umpeen ja peukalonkynnellä pidettyä muotin paikoillaan. Hyvä paikka tuli, mutta 10 minuuttia olimme sen jälkeen myöhässä.

Mitä haluaisit muuttaa työpäivässäsi?
Tästä päivästä en muuttaisi mitään. Mutta ehkä joskus voisi harkita, että tekisi vähän vähemmän töitä.

Johanna Riipinen

yksityishammaslääkäri
valmistunut: 2006

Työpaikka

Plusterveys, Hallitustorin hammaslääkäriasema, Mikkeli
työntekijöitä 12, joista hammaslääkäreitä 7

Lue myös
Etsitkö näitä?