Ihmiset

SuunterveysLiiton kampanja rohkaisee – Avaa suu!

9.3.2023Anu Tilander

Muista suunterveys. Harjaa kunnolla, fluorihammastahnalla, vähintään kaksi minuuttia kerralla. Kaksi kertaa päivässä. Tee ainakin se. Tee suulle hyvää. Ole rohkea. Avaa suu! Näin kannustaa Hammaslääkäriliiton uusi Avaa suu -kampanja, joka pyörähtää käyntiin Suunterveyspäivänä 20. maaliskuuta.

– Avaa suu -kampanjalla haluamme tehdä suunterveyttä näkyväksi, lisätä tietoa suunterveyden merkityksestä sekä innostaa jokaista huolehtimaan suunterveydestään paremmin. Kampanjan punaisena lankana on elinikäisen suunterveyden perustan luominen, kertoo asiantuntijahammaslääkäri Aija Hietala-Lenkkeri.

Jokaisen tulisi saada jo varhaislapsuudessa tiedot ja taidot huolehtia suunterveydestä. Kun suunterveyden perustan eli oikeat suuhygienia- ja ruokatottumukset omaksuu varhain, suunterveyden ylläpito läpi elämän helpottuu.

– Valitsimme kampanjan pääkohderyhmäksi lapsiperheet ja odottavat perheet, koska lapset oppivat huoltajiensa esimerkistä.

Suunterveyden perustan luomiseen ja ylläpitoon tarvitaan myös huoltajien sekä neuvolan, suun terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen ja koulun hyvää yhteistyötä.

 

Osallistu Avaa suu -kampanjaan

Avaa suu -kampanja käynnistyy Suunterveyspäivänä.

– Suomen kansallista Suunterveyspäivää vietetään vuosittain 20. maaliskuuta. Toivomme, että päivästä kasvaa näkyvä vuosittainen teemapäivä. Silloin haluamme muistuttaa suunterveyden merkityksestä ja omahoidon tärkeydestä. Kannustamme hammaslääkäreitä ja muita suun terveydenhuollon ammattilaisia jakamaan kampanjan sisältöjä ja kertomaan siitä potilaille, sanoo Hietala-Lenkkeri.

Suunterveyspäivänä julkaistaan Avaa suu -kampanjan verkkosivut sekä sosiaalisen median kanavat Facebookissa ja Instagramissa. Sivuilta löytyy esimerkiksi tietoa suunterveydestä ja Avaa suu -kampanjavideo sekä erilaisia testejä ja tietoiskuja suunterveydestä.

– Tänä keväänä aktiivinen kampanja-aika jatkuu Suunterveyspäivästä noin kaksi viikkoa. Ensi syksylle on suunnitteilla toinen kampanjapiikki.

Tutustu ja jaa: Avaa suu -kampanjan materiaalit löydät verkkosivuilta avaasuu.fi ja somesta www.facebook.com/avaasuu sekä #avaasuu.

Avaa suu -kampanjan luovasta suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa mainostoimisto KoutaMedia.

Kampanja korvaa Hammaslääkäriliiton aiemman väestölle suunnatun I love suu -kampanjan.

 

Lue myös
Etsitkö näitä?