Ihmiset

KoulutusApollonia saa uuden verkkokoulutusalustan

15.11.2021Annika Nissinen
verkkokurssialusta_web
(Kuva: iStockphoto)

Apolloniassa on reilun vuoden ajan valmisteltu uuden verkkokoulutusalustan käyttöönottoa.

– Vaihdon valmistelu aloitettiin syksyllä 2020, ja vuoden 2021 alkuun mennessä oli kirkastunut ajatus uuden alustan etsimisestä, kertoo koulutuskoordinaattori Satu Helin, joka on vetänyt uudistusprojektia.

Projektin aikana on etsitty alustaa, jolla voidaan tarjota laadukkaita ja monipuolisia verkkokursseja. Matkan varrella on pyritty kuuntelemaan herkällä korvalla jäseniä, toimistolaisia ja kurssin tekijöitä. Toiveisiin ja tavoitteisiin vastasi Vuolearning-alusta.

Oppiminen edellä

Uudelle verkkokoulutusalustalle ja verkkokursseille yleensäkin paalutetaan nyt entistä selkeämpää paikkaa Apollonian kurssivalikoimassa. Etäkouluttautuminen ei ole kilpaileva vaihtoehto luennoille, vaan eri kurssimuodot tukevat toisiaan.

– Ihmiset tarvitsevat myös paikasta riippumatonta ja aikatauluiltaan joustavaa koulutusta. Kurssin pitää toimia myös sujuvasti kaikilla laitteilla, pohtii Helin.
Alustauudistuksella on haettu parempaa osallistujakokemusta, modernia kurssirakennetta sekä uusia sisällöntuottamisen mahdollisuuksia. Uudella alustalla voidaan luoda kursseja, joissa vuorottelevat tallenteet, tekstit ja monipuoliset välitehtävät. Kaiken tämän tarkoitus on auttaa kurssilaista oppimaan, kertaamaan asioita ja päivittämään osaamistaan.

– Kurssin kuuluu kannatella etenemistä ja oppimista, tiivistää Helin.

Samaa mieltä on ensimmäistä uudelle alustalle aukeavaa Purentaelimistön kipujen ja toimintahäiriöiden diagnostiikka DC/TMD-FIN -kriteeristön mukaan -kurssia yhdessä professori Kirsi Sipilän kanssa suunnitellut dosentti, EHL Ritva Näpänkangas. Hän arvostaa erityisesti kurssirakenteen pedagogista otetta ja oppimista tukevaa tehtävätyyppivalikoimaa.

– Alusta on visuaalinen, helppokäyttöinen ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet oman oppimisen testaamiseen. Itselläni oli suhteellisen paljon osaamista ja kokemusta verkkokurssien teosta, ja oli kiva päästä miettimään, miten omaa osaamista voisi viedä juuri tälle alustalle.

Uudistus vauhtiin 2022

Uusi alusta otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäinen kurssi aukeaa uudelle alustalle marraskuussa 2021, ja vanhalla Optima-alustalla olevat verkko- ja videokurssit ovat auki ilmoittautumisille enää marraskuun 2021 loppuun saakka. Muutokset alkavat toden teolla vuonna 2022 – valmisteilla on uusia kursseja ja muun muassa säteilysuojelukoulutusten uudistaminen.

– Itselleni on tärkeää, että palautetta kysytään ja voimme kehittää kursseja aktiivisesti sen pohjalta. Käyttäjien kokemukset ovat tärkeitä, sanoo Näpänkangas.
Syksyn aikaan tehtyä kurssia on myös testikäytetty, ja pieniä korjauksia on voitu tehdä jo niiden kokemusten pohjalta. Työ jatkuu tästä. Tervetuloa tutustumaan uuteen alustaan ja uudenlaisiin verkkokursseihin!

Lue myös
Etsitkö näitä?